Cu ce ne poate ajuta un organizator de evenimente?

Împărtășește pe Social Media!FacebookTwitterGoogle+PinterestOrice organizator de evenimente știe cu siguranță un singur lucru. Pentru ca un eveniment să aibă succes, persoanele participante trebuie să fie relaxate și să se bucure cu adevărat de atmosferă.  Atunci când vă doriți organizarea unui eveniment, acesta ar trebui să fie și țelul vostru principal. Să organizați singuri un eveniment […]

Împărtășește pe Social Media!

Orice organizator de evenimente știe cu siguranță un singur lucru. Pentru ca un eveniment să aibă succes, persoanele participante trebuie să fie relaxate și să se bucure cu adevărat de atmosferă.  Atunci când vă doriți organizarea unui eveniment, acesta ar trebui să fie și țelul vostru principal.

Să organizați singuri un eveniment poate fi o reală plăcere, însă vă putem anunța de la început că și stresul va fi pe măsură. Iar stresul este unul din factorii principali ce strică evenimentele. Stresul va apărea fără nicio îndoială. Asta deoarece sunt foarte multe detalii de care trebuie să țineți cont. Sunt multe întâlniri la care trebuie să participați și multe persoane pe care trebuie să le abordați pentru discuții.

Cu siguranță, în astfel de situații, un organizator de evenimente ar fi cea mai bună soluție la care vă puteți gândi.

Cu ce ne poate ajuta un organizator de evenimente?

În primul rând, un astfel de om se va implica în organizarea evenimentului tău din punct de vedere obiectiv, ca profesionist, practicant al unei meserii. Cu ce te avantajează asta, ai putea să te întrebi. În momentul în care reacționezi la stres și la emoții și gândești subiectiv, este foarte posibil să iei o decizie greșită.

Un organizator de evenimente va gândi mereu “la rece”, cunoscând oportunitățile și riscurile din domeniu. El va putea să-ți organizeze strategic întregul eveniment, fiind obiectiv și gândind realist. Tot un avantaj al obiectivității este și faptul că în această stare reușim să gândim mult mai analitic. Astfel, organizatorul va putea să gestioneze mult mai ușor bugetul cheltuit.

În al doilea rând, un organizator profesionist de evenimente cunoaște deja furnizorii fiecărui serviciu de care ai nevoie. Ba mai mult, are lista de contacte și de cele mai multe ori cunoaște deja prețurile produselor și serviciilor. El va ști cum să negocieze în cel mai avantajos mod organizarea, produsele și serviciile, așa încât evenimentul tău să fie unul reușit.

Nu în ultimul rând, organizatorii au deja contracte de parteneriat cu majoritatea furnizorilor, așa încât tu nu mai trebuie să pierzi timp, bani și nervi pentru a realiza aceste relații profesionale.

Așadar, care este cheia unui eveniment reușit?

Pentru ca evenimentul organizat să fie perfect, să vă puteți bucura și voi de el și cei invitați, cheia este să lăsați profesioniștii să aibă grijă de organizarea sa. Așa cum voi vă faceți meseria și reușiți să livrați servicii calitative, deoarece vă stăpâniți domeniul de activitate, la fel și un organizator de evenimente va ști ce să facă pentru ca evenimentul vostru să fie unul reușit.

Nu vă gândiți la cheltuielile administrative, deoarece acestea le veți deduce automat din costurile preferențiale pe care vi le pot obține organizatorii de la furnizori. Astfel, la finalul evenimentului tot veți avea de câștigat. Pur și simplu, lasați profesioniștii să-și facă treaba!

Împărtășește pe Social Media!

20 comentarii

 1. Si eu cred ca este foarte important sa ai pe cineva care sa se ocupe de organizare.
  Oricat de bine ai crede ca faci tu… tot vei omite ceva sau nu vei face un lucru…

 2. Foarte util articolul si realitatea este ca ai nevoie pentru evenimentele importante de un organizator de evenimente… nu avem cum sa le stim pe toate si sigur ne scuteste de multe batai de cap ;;)

 3. Ana maria ivan

  Bine de stiut pentru multi care nu inteleg cat este de greu.

 4. Vali Gabriel

  Am trecut prin asta și știu ce înseamnă 😀

 5. In strainatate un organizator de evenimente e ceva la ordinea zilei, la noi inca ne mai chinuim sa facem totul de unii singuri.

  1. mm
   viorel

   Ai dreptate!

 6. Oamenii au impresia ca daca “renunta” la organizator, evenimentul lor va iesi mai ieftin. In realitate, lucrurile stau foarte diferit! Un organizator (profesionist, bun) te va ajuta sa iei decizii care te vor scuti de multe cheltuieli inutile sau supraestimate, deoarece deja cunoaste piata, furnizorii, calitatea produselor, are contracte preferentiale si iti va facilita, astfel, accesul la servicii la care poate doar ai visa in alte conditii. In plus, timpul economisit este cel mai mare avantaj! Totul costa, mai ales timpul si sanatatea noastra!

  1. mm
   viorel

   Genial Patricia!! Acesta este adevărul!

 7. eu sunt in pragul nuntii si ma ocup singura de toate pregatirile, insa recunosc ca mi-ar fi placut sa apelez la un organizator de evenimente pentru a sta linistita pana in ziua respectiva. 😀

 8. Noi am avut parte de o nuntă mică, așa că am decis să ne ocupăm singuri de toate detaliile! Dar chiar și așa, a fost o adevărată bătaie de cap: fugă la n magazine și distribuitori pentru a găsi cel mai bun preț, căutat decorul potrivit. Alergătură peste alergătură! Deaia fiecare trebuie să-și vadă de-ale lui…iar in cazul de fața un organizator de evenimente este mană cerească…

 9. EU as opta pentru un organizator de evenimente, mai ales pentru un eveniment nou, prin care nu am mai trecut pana acum.

 10. Articolul tău e mai mult decât util și bine documentat și am să revin la el de fiecare dată când voi avea de organizat un eveniment. Nu e o sarcina deloc usoara să fii organizator, dar prea puțini înțeleg greutatea și responsabilitatea din spate.

 11. Sa stii ca am fost la un eveniment despre organizarea nuntii si mi s-a parut faina ideea..la noi inca nu merge treaba bine..
  Insa, eu nu am ales un organizator, pentru ca am vrut sa ma implic eu, sa iau decizii fara sa ma mai informez pe cineva si apoi, datorita pretului pe care mi l-a spus…care atunci, mi s-a parut multicel. In plus, am ales eu ce am vrut fara sa fie nevoie de vreo interventie si m-am descurcat foarte bine. Mai ales ca am avut de la salon multe chestii incluse, ce nu necesita neaparat interventia unui wedding planner! 🙂

 12. Şi eu sunt de acord cu ceea ce a scris Patricia! Organizatorul profesionist te ajuta si cu bugetul, dar cel mai important te scuteşte de bătăile de cap pe care le-ai avea organizând singur un eveniment important.

 13. Pentru a te putea bucura in intregime de un eveniment al carui protagonsit esti este absolut necesar sa inmanezi fraiele altcuiva, fiindca altfel evenimentulse va transforma intr-o sursa de stres.

  1. mm
   Viorel

   Confirm spusele Ralucăi!

 14. Indeed :). Mult greu pe umerii organizatorilor…

 15. Eu sunt de parere ca este mai bine sa apelam la profesionisti acolo unde stim ca nu ne descurcam

 16. Daca as fi in locul mirilor n-as putea tine in frau un astfel de eveniment si nici n-as vrea, ei trebuie doar sa se distreze si sa se simta bine, ca doar o singura data in viata au parte un astfel de eveniment.

 17. Pingback:Puterea și importanța unei recenzii în cazul organizărilor de evenimente - Evenimente cu fast

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *